Framtidens leveranser – mat:

Framtidens leveranser- gods:
4 juli, 2023
Framtidens leveranser- gods:
4 juli, 2023

Den 16 juni gick startskottet för företaget Aerits drönarleveranstjänst med leveranser både av handelsvaror och restaurangmåltider ifrån Värmdö Köpcentrum utanför Stockholm.

Tjänsten är än så länge endast tillgänglig på helger, men planen är att utöka den till flera dagar i veckan. Aerit använder Nimbi-drönare som går på el och som på sju minuter kommer lika långt som en bil gör på en halvtimme. Deras maximala lastkapacitet är 4 kg och de är byggda för att på egen hand kunna både hämta och lämna paket. Leveranserna kan dock hindra ambulanshelikoptrar som måste begära tillstånd av trafikledningen innan de kan rycka ut och sedan vänta på klartecken när drönarna är i luften. Läs mer i länken : https://www.dagenshandel.se/article/view/1037421/dronare_levererar_direkt_fran_kopcentrumen_milstolpe?fbclid=IwAR0iZVd3TIG1Ry4Bop10ol9JOXkHmwuEjdk-oJGxBL-u2TN1z0L56QKKiLA