Sveriges Paketombud och lördagsleveranser

E-shopparens dröm är snabba, enkla leveranser
28 september, 2017
Uppsving för svenska e-handelssajter
19 oktober, 2017
E-shopparens dröm är snabba, enkla leveranser
28 september, 2017
Uppsving för svenska e-handelssajter
19 oktober, 2017

Sveriges Paketombud ser lördagsleveranser som en del i utvecklingen för paketbranschen och möjligheter till ökade intäkter för paketombuden samtidigt som det öppnar dörren för fler att bli paketombud. Speciellt kring stora ”paketdagar” som Black Friday och inte minst under december tror vi att lördagsleveranser är ett måste för att sprida lagerhantering och arbetsbörda hos paketombuden. Dock finns det en del frågor att reda ut innan det blir verklighet, bl a:

  • Finns möjligheten hos ombuden att ta hand om paketen på lördagar då bemanningen ofta är lägre än vardagar?
  • Ska det vara frivilligt för ombuden att tacka ja eller nej till lördagsleveranser?
  • Kostnaderna för personal är högre på helgdagar och med paketleveranser på lördagar kan ombud tvingas att ta in extrapersonal till höga kostnader. Hur mycket högre provisioner behövs för att kompensera för kostnader som uppstår?

Det finns fler och viktiga frågor som måste få svar innan Sveriges Paketombud kan ställa sig bakom lördagsleveranser. Då är det ännu viktigare att våra medlemmar får chansen att göra sin röst hörd och vara med och påverka paketbranschen. Därför ska du som idag är paketombud självklart vara medlem i Sveriges Paketombud!