Tullverket reder ut begreppen

PostNord inte bekymrade
25 januari, 2019
Varubrevstjänsten uppdateras
2 februari, 2019
PostNord inte bekymrade
25 januari, 2019
Varubrevstjänsten uppdateras
2 februari, 2019

Tullverket förklarar ett par termer vi ofta möter när vi undersöker var våra paket befinner sig.

”Saknar du ditt paket? Står det ”under tullbehandling”, ”under importbehandling” eller ”held by customs” på transportörens webbplats när du söker information om ditt paket? Det betyder att paketet finns hos företaget som transporterar din vara, till exempel Postnord eller ett annat transportföretag. De har paketet för att göra din importdeklarationen. När transportföretaget har gjort importdeklarationen åt dig skickar de in en elektronisk anmälan till oss som godkänns automatiskt på ett par minuter. Det betyder att ditt paket aldrig fysiskt befinner sig hos oss.”