Polisen i Västerbotten om nätdroger

SVT Norrbotten om Nationell Ombudsplattform
9 september, 2019
Pilotkommunen Pajala i Norrbottenskuriren
21 november, 2019
SVT Norrbotten om Nationell Ombudsplattform
9 september, 2019
Pilotkommunen Pajala i Norrbottenskuriren
21 november, 2019

Problemen med nätdroger ökar över hela landet. Det är inte känt hur pass mycket som skickas, men polisens nationella operativa avdelning (NOA) uppskattar att 2,5 miljoner försändelser innehöll droger år 2015. Paketombud blir ofrivilliga langare med de faror och den stress det innebär eftersom ombuden enligt lag inte får slå larm även om de misstänker att en försändelse innehåller narkotika. Olle Andersson, chef för utredningsavdelningen vid polisen i Umeå, uttalar sig nedan till SVT om vilka åtgärder polisen vidtar i Västerbotten:

Läs mer här: