Drönare på gång

SPOs Olle Janrik i intervju
22 november, 2021
Röster höjs för förbud av gratis frakt
2 december, 2021
Drönare är på väg in i vår verklighet, kanske till och med i paketleveranser om inte alltför länge. I USA har Walmart tillsammans med företaget DroneUp börjat leverera varor med drönare direkt till sina kunder i delstaten Arkansas. Leveransservicen med drönare ska gå snabbt – 30 minuter – och vara möjlig att få ifrån morgon till kväll. Walmart skriver själva följande:
”DroneUp’s delivery operation provides Walmart customers a safe, convenient, fast, and sustainable delivery option on thousands of items, including grocery, powered by a crew of skilled operators. To receive drone delivery, eligible Walmart customers first select and place their order online; operators pack the order and secure the box to the drone using a patented delivery release mechanism; and then the flight engineer manages a controlled and guided delivery, placing the order gently at the customer’s home.”