Stöld hos paketombud

Utredning om klimatpåverkan
27 januari, 2022
Leveransrobot testas
15 februari, 2022
Postnord har lyckats avslöja en anställd hos ett paketombud i Helsingborg som upprepade gånger stulit paket. Efter en kartläggning av paketflödet kunde man identifiera utlämningsstället och arbetet med att ringa in den anställde tog vid. Postnord kunde konstatera att paket försvann när den nu åtalade mannen jobbade men inte när han var ledig, och paket som postjätten själv skickade till ombudet visade sig vara öppnade när de senare hämtades ut. Kamerorna sattes upp och efter ett tag fångades mannen på film när han öppnade och stal paket.
Totalt ska 26 försändelser till ett värde på 250 000 kronor ha försvunnit men mannen åtalas endast för två stölder och åtta försök till stöld, eftersom det var det som hade fastnat på film. Mannen själv nekar till brott och arbetar inte längre kvar på det aktuella ombudet.