Trafikanalys ger förslag

Organisationen Hållbar E-handel ett faktum
3 mars, 2020
Corona försenar försändelser
6 maj, 2020
Visa alla

Det finns ett behov av att samordna branschens aktörer för gemensamma åtgärder för mer hållbara e-handelstransporter.

Det slår Trafikanalys fast i sin analys av de transporter som genereras av e-handeln. Trafikanalys fick för ett halvår sedan regeringsuppdraget att analysera hur e-handelns transporter kan effektiviseras för att bidra till ökad hållbarhet. Ett av Trafikanalys förslag är att e-handelsföretagen ska göra de mer miljövänliga fraktalternativen förvalda. Om kunden vill ha ett mindre grönt fraktalternativ behöver vederbörande alltså själv aktivt göra det bytet. Man vill även att e-handelsföretagen åläggs att redovisa de olika leveransalternativens miljöpåverkan för kunderna. Foto av: Michael Erhardsson/Mostphotos

Läs mer här: