Varning för nätbedrägeri

Axfood lanserar mobila hämtstationer
3 mars, 2020
God Jul och Gott Nytt År!
3 mars, 2020
Axfood lanserar mobila hämtstationer
3 mars, 2020
God Jul och Gott Nytt År!
3 mars, 2020

PostNord varnar idag i bl.a. Göteborgsposten för en ny våg av nätbedrägeri. Får du ett sms eller ett mail där det står ”Ditt paket har fastnat i tullen” så är det troligt att du utsatts för ett bedrägeriförsök. Du slussas vidare till professionellt uppbyggda sajter som liknar de riktiga hemsidorna och uppmanas kanske att betala en liten summa pengar för att få loss ditt paket eller så erbjuds du köpa billiga produkter. Postnord skickar endast ut sms med förfrågning om betalning när det gäller moms och hanteringsavgift för import från tredjeland och då med en tydlig länk som går till postnord.se.

Väntar du på julklappar du beställt på nätet? Se upp! Nu passar bedragarna på med massutskick om falska fraktavgifter. – Det ligger utanför vår kontroll, säger Henrik Ishihara på Postnord.

Läs mer här: