Samarbete med paketboxar

Transportnytt om förstudieprojektet Nationell Ombudsplattform
1 november, 2020
Förstudien och Ljusdals SNX Transport i Transportnytt
6 november, 2020
Transportnytt om förstudieprojektet Nationell Ombudsplattform
1 november, 2020
Förstudien och Ljusdals SNX Transport i Transportnytt
6 november, 2020
PostNord och företaget Lifvs inleder ett samarbete för att testa paketboxar som leveransmetod i glesbygder.
Lifvs är en butikskedja med dagligvarubutiker runt om i Sverige. Priserna hålls nere med obemannade butiker där varor scannas och betalas via en app. Idag finns Lifvs på cirka 23 platser i Sverige och nu inleds ett samarbete där PostNord placerar paketboxar i anslutning till dessa butiker. Först ut att få en paketbox är Lifvs butik i Veckholm utanför Enköping.
Tekniken möjliggör att både PostNords paketboxar och Lifvs butiker kan vara öppna dygnet runt och paketboxen kommer att gå att välja som leveransalternativ via e-handlarens checkout. Genom PostNord app och Bluetooth legitimerar sig mottagaren och kan öppna sin lucka.
– Vi har tidigt sett att paketboxarna kan vara ett bra komplement på de platser i Sverige där det blir långt att ta sig till våra ombud. PostNord finns och verkar i hela Sverige, med den här lösningen kan vi stärka vår service i glesbebygda områden än mer, säger Helena Sjöberg, affärsutvecklare på PostNord, i dagens pressmeddelande.
Foto: Mostphotos