Ny forskning kring luft i paket

Fler paketboxar ut från PostNord
24 februari, 2021
Frätande vätska i paket
26 mars, 2021
Fler paketboxar ut från PostNord
24 februari, 2021
Frätande vätska i paket
26 mars, 2021

I ett nytt forskningsprojekt inleder nu PostNord tillsammans med Chalmers tekniska högskola ett samarbete för att undersöka den optimala förpackningen för branschen och miljön. Även förpackningsaktören DS Smith och flera e-handlare medverkar i projektet. Under initiativet Förpackningsresan har PostNord bjudit in branschen för att samla insikter och erfarenheter kring luft i paket. Uppskattningsvis innehåller e-handlade paket i genomsnitt cirka 30 procent onödig luft. Det får effekter på distributörers transporter och ombudens plats på hyllorna. Det ger också en onödig negativ klimatpåverkan.

Läs mer här: